Automatic translation
SpanishPortugueseFrenchGermanItalianRussian
Supporters

Motoraid

 

Carner

 

3P Racing

 

Davanopoulos

 

eXTra Products

 

Moto Market

 

Photoagora

 

PlanetSim

 

Hatziaslanis Service

 

Melemenidis Body Works

 

NRG Motoaction

 

Ρεκτιφιέ Κουρνούτης

 

moto-parts.gr

  Busy Unicorns  

Θεσμός

 

Ω2

 

Why Not Cycles

Ζητείται ξεματιάστρα για το Serow!

(ή πως ο θαυματουργός Δημήτρης το έφερε πίσω στη ζωή…!)

 

Η αλήθεια είναι ότι οι γνώσεις μιας Πινέζας επί μηχανολογικών θεμάτων είναι από μηδαμινές έως ανύπαρκτες… ωστόσο, δεν χρειάζεται πολύ για να καταλάβει ότι η μικρή της μοτοσικλέτα έχει αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα, όταν αυτή σβήνει εν κινήσει στα καλά καθούμενα! Εντάξει, μπορώ να διαβάσω το συννεφάκι πάνω από το κεφάλι σου – «δεν πάτησες συμπλέκτη και σου έσβησε βρε γίδι», «ποιος ξέρει τι της έκανε η άσχετη», «κάτσε στην κουζίνα σου καλύτερα να πλύνεις κανένα πιάτο» και άλλα τέτοια ευχάριστα…

Παρότι πολλές φορές κι εγώ η ίδια τη λυπάμαι για την άδικη τη μοίρα που την έριξε στα χέρια μου, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση η κατάσταση είχε ως εξής: Μετά από μια εξόρμησή μας με τις δύο μας μοτοσικλέτες σε κοντινή περιοχή για ένα διημεράκι (και ήμουν κυρία μαζί της, το τονίζω!), το Serowάκι αρνιόταν πεισματικά να πάρει μπρος – τι αντιλόπη και πράσσειν άλογα, μουλάρι κανονικό!

Εμ, κάτι τέτοιες ευκαιρίες ψάχνει και ο Ηλίας για να ψαχουλέψει στα άδυτα ενός κινητήρα. Την έκανε φύλλο και φτερό! Την έλυσε, την καθάρισε (με περισσή στοργή και φροντίδα, πρέπει να ομολογήσω!), και τότε ήταν που ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη ανακάλυψη: ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δε μας είπε τίποτε, αλλά ήταν Ηλία φαεινότερο ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κινητήρας είχε ανοιχτεί, καθώς στο παρελθόν είχε γίνει ρεκτιφιέ! Με λίγα λόγια η καλή της εικόνα περιοριζόταν στο περιτύλιγμα, ενώ μέσα η κατάσταση βρωμούσε (κυριολεκτικά και μεταφορικά!)!

 

mad nomad: Αποδείχτηκε ότι είχε αλλαχτεί ο στρόφαλος, αλλά από τις φθορές το σασμάν είχε γεμίσει γρέζια, που βούλωσαν τους αγωγούς του λαδιού. Είναι που είναι προβληματική η λίπανση στα Serow, μας κόλλησε τρεις φορές ο κινητήρας (που σημαίνει ότι άλλες τρεις φορές τον ξεκολλήσαμε, για να επιστρέψουμε τη μοτοσικλέτα στη Θεσσαλονίκη!).

 

N.R.G.

 

Τελικά ο παθολόγος Ηλίας απευθύνθηκε στον καρδιοχειρούργο Κατηγιάννη Δημήτριο και στο ιατρείο του N.R.G., που εδρεύει στη Χάλκη της Λάρισας. Το συμβούλιο των γιατρών αποφάνθηκε πως η ασθένεια είχε προχωρήσει τόσο, που η καλύτερη λύση ήταν το μόσχευμα! Ο «άθικτος», «σαν καινούριος» κινητήρας του Serow παρέδωσε το πνεύμα του, έχοντας γράψει στα χέρια μου μόλις 1.500 χλμ.!

Κάπου εδώ, όμως, η τύχη γύρισε… Ο δότης βρέθηκε γρήγορα και το μόσχευμα ήταν του κουτιού (αληθινά αυτή τη φορά, καθώς ο ιδιοκτήτης του νέου κινητήρα αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από αξιόπιστος)! Την πολύωρη, δύσκολη επέμβαση θα αναλάμβανε εξ’ ολοκλήρου ο Δόκτωρ Δημήτρης στο χειρουργείο του στην Λάρισα, όπου και ο ασθενής, λαβωμένος, μεταφέρθηκε μέσα σε φορτηγάκι! Νομίζεις χρησιμοποιώ ιατρική ορολογία προς χάριν αστεϊσμού; Μα, χειρουργείο μου θύμισε το συνεργείο του Δημήτρη μόλις πρωτομπήκα, τόσο πεντακάθαρο και τακτικό είναι! Άσε που ο άνθρωπος δουλεύει στις μοτοσικλέτες με πλαστικά γάντια χειρουργικής, αλήθεια σας λέω! Τόσο τις αγαπά και τις περιποιείται…

Ο Δόκτωρ Δημήτρης εγκαθιστά το νέο κινητήρα στο Serow μου!

Ο Δόκτωρ Δημήτρης εγκαθιστά το νέο κινητήρα στο Serow μου!

Η εγχείρηση κράτησε αρκετές ώρες, αλλά ο γιατρός τα έδωσε όλα (και χωρίς φακελάκι!), κι έτσι ο ασθενής, όχι απλά επιβίωσε, αλλά πλέον ζει τη δεύτερη εφηβεία του! Εγώ από τότε φωνάζω το Δημήτρη «Σωτήρα» και άναψα μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι του (δύο μέτρα παλικάρι είναι, δεν τσιγκουνεύτηκα)! Έτσι το Serowάκι γύρισε από τον τάφο έτοιμο για νέες περιπέτειες, με μια πλεξούδα σκόρδα να στολίζει το ντεπόζιτό του για να μην το πιάνει το μάτι!

 

Υ.Γ. 1: Κάπου βαθιά μέσα μου φοβάμαι ότι, αν το Serowάκι είχε φωνή, θα προτιμούσε να είχε μείνει σέκο στην χειρουργική πλατφόρμα του Δημήτρη, παρά να επιστρέψει στα χέρια μου…

Υ.Γ. 2: Περιττό να πω, βέβαια, πως ειδικά μετά απ’ όλα αυτά, ο Ηλίας έχει στήσει ένα βάθρο για το XR του και με κάθε ευκαιρία του πλέκει το εγκώμιο ως το πλέον αξιόπιστο! «Σαν το XR δεν έχει», σου λέει! Τι να πω κι εγώ… έχει τα δίκια του ο άνθρωπος!

Υ.Γ. 3: Δημήτρη σ’ ευχαριστούμε πολύ που περιποιήθηκες το Serow με τέτοια προσοχή θυσιάζοντας ανιδιοτελώς τόσες ώρες!

 

Where is mad nomad
Τα βιβλία μου

Κυκλοφόρησε το βιβλίο σχετικά με το ταξίδι μου στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή!

 

Ταξιδεύω άρα υπάρχω

Ταξιδεύω άρα υπάρχω   Facebook

Newsletters
Loading...Loading...


TED Talks

Η ομιλία μου στο TEDx Komotini

TEDx
Interview

Ντοκιμαντέρ σχετικά με το greece2india

Asia
Awarded by
Jupiter's Traveller
Social media
Instagram   Instagram   Instagram