Automatic translation
SpanishPortugueseFrenchGermanItalianRussian
Supporters

Motoraid

 

Carner

 

3P Racing

 

Davanopoulos

 

eXTra Products

 

PlanetSim

 

Hatziaslanis Service

 

Melemenidis Body Works

 

NRG Motoaction

 

Ρεκτιφιέ Κουρνούτης

 

moto-parts.gr

 

Motomax

  Busy Unicorns  

Flipped Horizons

 

Θεσμός

 

Moto Market

 

Ω2

 

Why Not Cycles

Αντίο Νότια Αφρική…

   Βγαίνοντας από τη Σουαζιλάνδη και μπαίνοντας ξανά στη Νότια Αφρική, είδα κάποια από τα αρχαιότερα πετρώματα που έχουν βρεθεί στον πλανήτη μας. Είναι ηλικίας τριάμισι δισεκατομμυρίων ετών! Προσπαθούσα να χωνέψω αυτά τα νούμερα και να συλλογιστώ πόσο διαφορετικός ήταν ο πλανήτης μας εκείνη την εποχή. Η σελήνη ήταν πιο κοντά, η γη περιστρεφόταν πιο γρήγορα, η μέρα αποτελούνταν από μόλις 18 ώρες και το νερό της θάλασσας ήταν καυτό! Σε ελάχιστα μέρη έχουν βρεθεί πετρώματα τέτοιας ηλικίας. Η ιδιαιτερότητα αυτών των περιοχών είναι πως βρίσκονταν κάτω από τη θάλασσα στις πρώιμες φάσεις της δημιουργίας του πλανήτη, ενώ τώρα έχουν αποκαλυφθεί.

Αυτά είναι κάποια από τα αρχαιότερα πετρώματα που έχουν βρεθεί στον πλανήτη μας, ηλικίας τριάμισι δισεκατομμυρίων ετών!

Αυτά είναι κάποια από τα αρχαιότερα πετρώματα που έχουν βρεθεί στον πλανήτη μας, ηλικίας τριάμισι δισεκατομμυρίων ετών!

   Με φιλοξένησαν σε μια όμορφη, ήσυχη φάρμα κι ο οικοδεσπότης μου με πήγε για σαφάρι στο περίφημο Εθνικό Πάρκο Kruger. Πρόκειται για ένα πάρκο στο μέγεθος του Ισραήλ! Ήμασταν πολύ τυχεροί… Είδαμε λιοντάρια, ρινόκερους, ελέφαντες, βουβάλια, λεοπάρδαλη, ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις, κροκόδειλους, άγρια σκυλιά, που είναι ιδιαίτερα σπάνια, ένα σωρό είδη από αντιλόπες και μαϊμούδες, αλλά και πολλά σπάνια πουλιά! Ο στρατός κάνει συνεχώς περιπολίες εκεί, για να σταματήσει τους κυνηγούς, που συνήθως μπαίνουν από τη Μοζαμβίκη για να σκοτώσουν ρινόκερους. Το κέρατό τους οι Κινέζοι το θεωρούν αφροδισιακό, οπότε πληρώνουν πολλά λεφτά για να το αποκτήσουν!

Οι ρινόκεροι, δυστυχώς, απειλούνται από τους λαθροκυνηγούς, αφού οι Κινέζοι πληρώνουν πολλά για το κέρατό τους, που το θεωρούν αφροδισιακό!

Οι ρινόκεροι, δυστυχώς, απειλούνται από τους λαθροκυνηγούς, αφού οι Κινέζοι πληρώνουν πολλά για το κέρατό τους, που το θεωρούν αφροδισιακό!

   Μέσα από πυκνά δάση, άρχισα να κατευθύνομαι προς τα βόρεια. Η περιοχή γύρω από το Sabie με μάγεψε… Με φιλοξένησαν στη γραφική φάρμα Gunyatoo κι έκανα συνεχώς βόλτες στις τριγύρω περιοχές για ν’ απολαύσω τους υπέροχους καταρράκτες που χύνονται στα βουνά. Αφού οδήγησα στο εντυπωσιακό Φαράγγι του Ποταμού Blyde, έφτασα στο συμπαθητικό χωριουδάκι Haenertsburg. Περιβάλλεται κι αυτό από δάση κι όμορφα βουνά, όπου κάναμε κάποιους ωραίους περίπατους με την οικοδέσποινά μου και κάποιους άλλους ταξιδιώτες που φιλοξενούσε.

Το συμπαθητικό χωριουδάκι Haenertsburg θυμίζει τη Νότια Αφρική μιας άλλης εποχής...

Το συμπαθητικό χωριουδάκι Haenertsburg θυμίζει τη Νότια Αφρική μιας άλλης εποχής…

   Είχε έρθει η ώρα να περάσω κι από το Johannesburg και την Pretoria. Δεν ήμουν και πολύ ενθουσιασμένος να δω αυτήν την τεράστια μητρόπολη που φημίζεται για την εγκληματικότητά της. Τελικά, όμως, με την κατάλληλη παρέα πέρασα υπέροχα. Με φιλοξένησε ο Philip, ο Νοτιοαφρικανός μοτοσυκλετιστής που είχα γνωρίσει στο δρόμο και ταξιδέψαμε μαζί για δυο μέρες, όταν πρωτομπήκα στη Νότια Αφρική πριν μήνες. Μαζί με το φίλο του, Pieter, και την οικογένειά του, ψήναμε τα βράδια, όπως συνηθίζουν στη Νότια Αφρική και τα λέγαμε.

Δεν άλλαξα χώρα... Στη Νότια Αφρική είμαι ακόμη και συγκεκριμένα στο Johannesburg!

Δεν άλλαξα χώρα… Στη Νότια Αφρική είμαι ακόμη και συγκεκριμένα στο Johannesburg!

   Είχε έρθει η ώρα να βγω από αυτήν την άκρως ενδιαφέρουσα χώρα και να πάρω τη ρότα προς τα βόρεια. Αφιέρωσα πάνω από τρεις μήνες στη Νότια Αφρική κι έκανα πολλούς καλούς φίλους, τους οποίους ελπίζω να ξαναδώ. Έτσι ένα κομμάτι της ψυχής μου έμεινε σ’ αυτή την πανέμορφη χώρα… Πάντα ήμουν περίεργος να δω πώς λειτουργεί μια τόσο ποικιλόμορφη κοινωνία, που αποτελείται από ανθρώπους κάθε ράτσας. Δυστυχώς, διαπίστωσα πως δε λειτουργεί αρμονικά, αλλά παρόλ’ αυτά είναι ένα ενδιαφέρον μάθημα να παρατηρήσει κανείς αυτή την κοινωνία.

Κάπως έτσι διαχωρίζεται η ποικιλόμορφη κοινωνία της Νότιας Αφρικής...

Κάπως έτσι διαχωρίζεται η ποικιλόμορφη κοινωνία της Νότιας Αφρικής…

   Ήξερα πως στη Νότια Αφρική δεν επιτρέπεται να μείνει ένας τουρίστας για παραπάνω από ενενήντα μέρες μέσα σε διάστημα ενός χρόνου. Εγώ χρειαζόμουν σίγουρα περισσότερο χρόνο σ’ αυτήν την τεράστια κι ενδιαφέρουσα χώρα, οπότε είχα μείνει πιο πολύ απ’ όσο μου επέτρεπε η άδεια εισόδου μου. Έγινα κι εγώ λαθρομετανάστης! Η ανανέωση της άδειας εισόδου είναι πρακτικά αδύνατη, αλλά είχα μελετήσει προσεκτικά το νόμο που ισχύει από το Μάιο του 2014. Ήξερα πως βγαίνοντας από τα σύνορα, θα με δηλώσουν ανεπιθύμητο στη Νότια Αφρική για ένα χρόνο, πράγμα που δε μ’ ενοχλεί καθόλου. Το πρόστιμο έχει καταργηθεί, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά…

Έι, Τιμόν, παλιόφιλε!

Έι, Τιμόν, παλιόφιλε!

   Το μόνο πρόβλημα ήταν πως οι φιλικοί υπάλληλοι στα σύνορα ανησυχούσαν μήπως δε μου δώσουν βίζα για τη Μποτσουάνα κι έτσι εγκλωβιστώ ανάμεσα στις δύο χώρες. Όταν τους εξήγησα πως οι Ευρωπαίοι δε χρειαζόμαστε βίζα για τη Μποτσουάνα, τους έπεισα να συμπληρώσουν τ’ απαραίτητα έγγραφα, μου πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα κι έτσι μου έμεινε για σουβενίρ η δήλωση που με κάνει κι εμένα ανεπιθύμητο σε κάποια χώρα…

Έγινα κι εγώ λαθρομετανάστης κι ανεπιθύμητος στη Νότια Αφρική!

Έγινα κι εγώ λαθρομετανάστης κι ανεπιθύμητος στη Νότια Αφρική!

Περισσότερες φωτογραφίες και ανταποκρίσεις στο: Live Trip Traveller

 

Αυτό είναι το trailer του τέταρτου και τελευταίου μέρους του ντοκιμαντέρ μου σχετικά με τις περιπέτειές μου στη Νότια Αφρική:


 

Αυτό είναι ολόκληρο το τέταρτο και τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ μου σχετικά με τις περιπέτειές μου στη Νότια Αφρική:


 

Where is mad nomad
Τα βιβλία μου

Κυκλοφόρησε το βιβλίο σχετικά με το ταξίδι μου στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή!

 

Ταξιδεύω άρα υπάρχω

Ταξιδεύω άρα υπάρχω   Facebook

Newsletters
Loading...Loading...


TED Talks

Η ομιλία μου στο TEDx Komotini

TEDx
Interview

Ντοκιμαντέρ σχετικά με το greece2india

Asia
Awarded by
Jupiter's Traveller
Social media
Instagram   Instagram   Instagram