Automatic translation
SpanishPortugueseFrenchGermanItalianRussian
Supporters

Motoraid

 

REV'IT!

 

3P Racing

 

ELPA

 

eXTra Products

 

PlanetSim

 

Baja Designs

 

Travel Bookstore

 

NRG

 

Sena

 

Motomax

 

Flipped Horizons

 

Xasou.gr

 

Οικονομική Μακεδονίας

 

Moto Market

 

Cobrra

 

Atlas Panniers

 

Fifth Element

 

ANEK

 

Bikegear

 

Ω2

Πού είναι ο mad nomad;

   Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, στα τέλη Ιουνίου του 2016, είδα τους δικούς μου για δυο ‘βδομάδες κι έφυγα κατευθείαν για εργασία, αφού βρισκόμουν καταμεσής της τουριστικής περιόδου. Ασχολήθηκα και πάλι με την ιστιοπλοΐα και πέρασα υπέροχα! Μου είχε λείψει πολύ η ιστιοπλοΐα όσο ταξίδευα με τη μοτοσυκλέτα μου. Έτσι, λοιπόν, ως skipper (καπετάνιος) έπαιρνα τουρίστες σε ιστιοφόρα για να τους δείξω τις ομορφιές στα μικρά εκείνα νησάκια και τους κρυμμένους θησαυρούς του Ιονίου. Συνέχιζα, δηλαδή, να μετακινούμαι από μέρος σε μέρος καθημερινά, οπότε ένιωθα ότι ακόμη ταξίδευα. Αυτό ήταν σίγουρα ένα καταπληκτικό καλοκαίρι!

Εξερευνώντας το Μεγανήσι του Ιονίου μ' ένα ιστιοφόρο 52 ποδιών!

Εξερευνώντας το Μεγανήσι του Ιονίου μ’ ένα ιστιοφόρο 52 ποδιών!

   Μόλις τελείωσε η τουριστική περίοδος, ήταν ώρα για το επόμενο σχέδιο μας… Η Στέλλα είναι νηπιαγωγός και ήταν διορισμένη στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, αυτή η πόλη θα ήταν το τελευταίο μέρος της Ελλάδας που θα διάλεγα για να ζήσω. Έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε τα βουνά! Η Στέλλα είχε ήδη αγανακτήσει με τη ζωή στην πόλη, ενώ για ‘μένα το να ζω στα βουνά ήταν όνειρο από την εφηβική μου ηλικία.

Εξερευνώντας τα δάση της Ευρυτανίας!

Εξερευνώντας τα δάση της Ευρυτανίας!

   Η Στέλλα ζήτησε να μετατεθεί στον νομό Ευρυτανίας, που θεωρείται η κατάρα των εκπαιδευτικών, αφού όλη η περιοχή είναι γεμάτη απομακρυσμένα, ορεινά χωριά. Μόνο ένα χωριό σ’ ολόκληρο τον νομό δε θεωρείται δυσπρόσιτο. Εκείνο ούτε που το κοιτάξαμε. Η Στέλλα ήταν η μόνη νηπιαγωγός στην Ελλάδα που ζήτησε οικειοθελώς να μετατεθεί στην Ευρυτανία! Υπήρχαν είκοσι μία θέσεις για νηπιαγωγούς στον νομό και μαντέψτε… ήταν όλες κενές. Αυτό ήταν σπουδαίο πλεονέκτημα για τη Στέλλα, αφού μπορούσε να επιλέξει όποιο μέρος ήθελε!

   Έτσι, λοιπόν, το καλοκαίρι, στον δρόμο προς το Ιόνιο, αφιερώσαμε τρεις μέρες για να εξερευνήσουμε την υπέροχη Ευρυτανία με τις μοτοσυκλέτες μας. Είχα ήδη εξερευνήσει παλιότερα ένα μεγάλο μέρος της περιοχής, που είχε γίνει μια από τις αγαπημένες μου! Αφού επισκεφτήκαμε κάθε δυσπρόσιτο χωριό με νηπιαγωγείο, αποφασίσαμε να μείνουμε στην όμορφη Φουρνά! Περιβαλλόμασταν από το δεύτερο μεγαλύτερο ελατοδάσος της Ελλάδας και η περιοχή θύμιζε Άλπεις! Φυσικά, υπήρχαν αμέτρητοι χωματόδρομοι και μονοπάτια που χώνονταν στα δάση. Για να πω την αλήθεια, υπήρχαν περισσότεροι χωματόδρομοι παρά ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι! Εκτός αυτού, η Ευρυτανία είναι μια από τις πιο ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας, αν όχι η πιο ανεξερεύνητη.

Η πανέμορφη Φουρνά περιβάλλεται από το δεύτερο μεγαλύτερο ελατοδάσος της Ελλάδας!

Η πανέμορφη Φουρνά περιβάλλεται από το δεύτερο μεγαλύτερο ελατοδάσος της Ελλάδας!

   Αυτό ήταν το ιδανικότερο περιβάλλον για ‘μας! Τα Σαββατοκύριακα φορτώναμε τις μοτοσυκλέτες μας κι εκδράμαμε! Υπήρχαν τόσες όμορφες διαδρομές και πεζοπορικά μονοπάτια γύρω μας… Περνούσαμε τη νύχτα στο αντίσκηνό μας, βαθιά μέσα στο δάσος κι όταν επιστρέφαμε στο σπίτι μας, ήταν σα να επισκεπτόμασταν κανένα σαλέ στις Άλπεις. Νοικιάζαμε ένα ζεστό, συμπαθητικό σπιτάκι μ’ έναν ωραίο κήπο και πανέμορφη θέα στα βουνά. Και για τους δυο μας εκείνη ήταν η καλύτερη περίοδος που είχαμε περάσει στην Ελλάδα! Ζούσαμε απλοϊκά, μ’ έναν ικανοποιητικό βαθμό ανεξαρτησίας. Δεν υπήρχαν φούρνοι ή μανάβικα στο χωριό μας, οπότε έπρεπε πάντα να διατηρούμε αποθέματα στο σπίτι μας. Ψήναμε ψωμί μόνοι μας, μαθαίναμε πώς να μαζεύουμε και να χρησιμοποιούμε χόρτα και καρπούς του δάσους, φτιάχναμε τις δικές μας μαρμελάδες και τελικά νιώθαμε ότι ποτέ δεν είχαμε περισσότερα!

Τα Σαββατοκύριακα φορτώναμε τις μοτοσυκλέτες μας κι εξερευνούσαμε την πανέμορφη περιοχή μας!

Τα Σαββατοκύριακα φορτώναμε τις μοτοσυκλέτες μας κι εξερευνούσαμε την πανέμορφη περιοχή μας!

   Αυτό αποτελούσε το ιδανικό περιβάλλον για να γράψω… Κάθε μέρα, ειδικά κατά τη διάρκεια του παγωμένου χειμώνα, επικεντρωνόμουν στο τρίτο μου βιβλίο, που αφορά —σε τι άλλο;— στις περιπέτειές μου στην Αφρική! Προσπαθώ να μοιραστώ το ταξίδι και να μεταφέρω την εικόνα που σχημάτισα από αυτή την τόσο πολύπλοκη και τόσο παρεξηγημένη ήπειρο. Γράφοντας ατελείωτες ώρες καθημερινά, κατάφερα να ολοκληρώσω τη συγγραφή πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος του 2017. Έτσι στις αρχές του 2018 ελπίζω το βιβλίο να κυκλοφορήσει!

Αυτή ήταν η θέα που απολάμβανα από το παράθυρο καθώς έγραφα το τρίτο μου βιβλίο...

Αυτή ήταν η θέα που απολάμβανα από το παράθυρο καθώς έγραφα το τρίτο μου βιβλίο…

Αφού πέρασα ένα ολόκληρο καλοκαίρι εργαζόμενος πάλι ως skipper σε ιστιοφόρα, το 2017 έφτανε στο τέλος του, όταν εγώ ταξίδευα με τον Μπαομπάμπη μου προς την κατάλευκη Ελβετία… Μπήκα στη χώρα μέσω του περάσματος Simplon (2.005 μ.), όπου το θερμόμετρο έδειχνε -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ όλα, εκτός από τον δρόμο, ήταν καλυμμένα από το χιόνι. Στη Γενεύη, λοιπόν, ξεχειμωνιάζουμε με την Αγγελική, η οποία εργάζεται εδώ για μερικούς μήνες. Η Γενεύη είναι αρκετά μικρή πόλη (λίγο μεγαλύτερη από την Πάτρα), οπότε σε συνδυασμό με τη γαλήνη και το πράσινο που έχουν οι βορειοευρωπαϊκές πόλεις, γίνεται ένας τόπος που αξίζει να εξερευνήσω για λίγο… Η τοποθεσία της είναι ιδιαίτερα γραφική, στην όχθη της λίμνης Λεμάν, ενώ οι χιονισμένες Άλπεις διακρίνονται στο βάθος και μας καλούν στις πλαγιές τους!

Εξερευνώντας το παραμυθένιο Colmar της Γαλλίας με την Αγγελική!

Εξερευνώντας το παραμυθένιο Colmar της Γαλλίας με την Αγγελική!

Όταν έχουμε μερικές ελεύθερες μέρες, εξορμούμε με τη μοτοσυκλέτα, ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο, για να εξερευνήσουμε την Ελβετία, τις γειτονικές περιοχές της Γαλλίας, αλλά και λίγο από τη Γερμανία. Ακόμη, εδώ είναι το ιδανικό μέρος για ν’ ασχοληθώ με κάτι που επί χρόνια ονειρευόμουν: το ορειβατικό σκι! Βρήκα τον μεταχειρισμένο εξοπλισμό που χρειάζομαι και ζω άλλο ένα όνειρό μου εξερευνώντας τις χιονισμένες Άλπεις μακριά από τις πολύβουες χιονοδρομικές πίστες. Χώνομαι στα δάση, ανάμεσα στα φορτωμένα με χιόνι έλατα, ανακαλύπτω κρυστάλλινα ρυάκια, ανεβαίνω τις πλαγιές, κατεβαίνω τις πλαγιές και χάνομαι μέσα στα ατελείωτα, κατάλευκα τοπία, ακριβώς έτσι όπως ονειρευόμουν!

Απολαμβάνοντας τις θερμές πηγές του ελβετικού Leukerbad ανάμεσα στις χιονισμένες Άλπεις!

Απολαμβάνοντας τις θερμές πηγές του ελβετικού Leukerbad ανάμεσα στις χιονισμένες Άλπεις!

   Εκτός απροόπτου, το Πάσχα θα είμαστε και πάλι στην Ελλάδα, για να με βρει η επόμενη καλοκαιρινή περίοδος ξανά στα ιστιοφόρα!

Κάτι ακόμη που ονειρευόμουν επί χρόνια ήταν ν' ασχοληθώ με το ορειβατικό σκι. Τώρα βρίσκομαι στο ιδανικό μέρος για να πραγματοποιήσω κι αυτό μου το όνειρο!

Κάτι ακόμη που ονειρευόμουν επί χρόνια ήταν ν’ ασχοληθώ με το ορειβατικό σκι. Τώρα βρίσκομαι στο ιδανικό μέρος για να πραγματοποιήσω κι αυτό μου το όνειρο!


 

Παρουσιάσεις

Λεμεσός, Κύπρος
Πέμπτη
24 Ιανουαρίου 2019, 20:00
Egophobia MCC
Νίκου Παττίχη 36Α
Λεμεσός, Κύπρος

Λευκωσία, Κύπρος
Παρασκευή
25 Ιανουαρίου 2019, 19:30
Πολυχώρος
“Κόσμος Χωρίς Σύνορα”
Αμμοχώστου 20
Λευκωσία, Κύπρος

Περισσότερα...

Τα βιβλία μου

Κυκλοφόρησε το βιβλίο σχετικά με το ταξίδι μου στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή!

 

Ταξιδεύω άρα υπάρχω

Ταξιδεύω άρα υπάρχω   Facebook

Γίνετε συνδρομητής
Loading...Loading...


Awarded by
Jupiter's Traveller