Automatic translation
SpanishPortugueseFrenchGermanItalianRussian
Supporters

Motoraid

 

REV'IT!

 

3P Racing

 

ELPA

 

eXTra Products

 

PlanetSim

 

Baja Designs

 

Travel Bookstore

 

NRG

 

Sena

 

Motomax

 

Flipped Horizons

 

Xasou.gr

 

Οικονομική Μακεδονίας

 

Moto Market

 

Cobrra

 

Atlas Panniers

 

Fifth Element

 

ANEK

 

Bikegear

 

Ω2

Πού είναι ο mad nomad;

   Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, στα τέλη Ιουνίου του 2016, είδα τους δικούς μου για δυο ‘βδομάδες κι έφυγα κατευθείαν για εργασία, αφού βρισκόμουν καταμεσής της τουριστικής περιόδου. Ασχολήθηκα και πάλι με την ιστιοπλοΐα και πέρασα υπέροχα! Μου είχε λείψει πολύ η ιστιοπλοΐα όσο ταξίδευα με τη μοτοσυκλέτα μου. Έτσι, λοιπόν, ως skipper (καπετάνιος) έπαιρνα τουρίστες σε ιστιοφόρα για να τους δείξω τις ομορφιές στα μικρά εκείνα νησάκια και τους κρυμμένους θησαυρούς του Ιονίου. Συνέχιζα, δηλαδή, να μετακινούμαι από μέρος σε μέρος καθημερινά, οπότε ένιωθα ότι ακόμη ταξίδευα. Αυτό ήταν σίγουρα ένα καταπληκτικό καλοκαίρι!

Εξερευνώντας το Μεγανήσι του Ιονίου μ' ένα ιστιοφόρο 52 ποδιών!

Εξερευνώντας το Μεγανήσι του Ιονίου μ’ ένα ιστιοφόρο 52 ποδιών!

   Μόλις τελείωσε η τουριστική περίοδος, ήταν ώρα για το επόμενο σχέδιο μας… Η Στέλλα είναι νηπιαγωγός και ήταν διορισμένη στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, αυτή η πόλη θα ήταν το τελευταίο μέρος της Ελλάδας που θα διάλεγα για να ζήσω. Έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε τα βουνά! Η Στέλλα είχε ήδη αγανακτήσει με τη ζωή στην πόλη, ενώ για ‘μένα το να ζω στα βουνά ήταν όνειρο από την εφηβική μου ηλικία.

Εξερευνώντας τα δάση της Ευρυτανίας!

Εξερευνώντας τα δάση της Ευρυτανίας!

   Η Στέλλα ζήτησε να μετατεθεί στον νομό Ευρυτανίας, που θεωρείται η κατάρα των εκπαιδευτικών, αφού όλη η περιοχή είναι γεμάτη απομακρυσμένα, ορεινά χωριά. Μόνο ένα χωριό σ’ ολόκληρο τον νομό δε θεωρείται δυσπρόσιτο. Εκείνο ούτε που το κοιτάξαμε. Η Στέλλα ήταν η μόνη νηπιαγωγός στην Ελλάδα που ζήτησε οικειοθελώς να μετατεθεί στην Ευρυτανία! Υπήρχαν είκοσι μία θέσεις για νηπιαγωγούς στον νομό και μαντέψτε… ήταν όλες κενές. Αυτό ήταν σπουδαίο πλεονέκτημα για τη Στέλλα, αφού μπορούσε να επιλέξει όποιο μέρος ήθελε!

Μαζεύοντας κράταιγο από το δάσος!

Μαζεύοντας κράταιγο από το δάσος!

   Έτσι, λοιπόν, το καλοκαίρι, στον δρόμο προς το Ιόνιο, αφιερώσαμε τρεις μέρες για να εξερευνήσουμε την υπέροχη Ευρυτανία με τις μοτοσυκλέτες μας. Είχα ήδη εξερευνήσει παλιότερα ένα μεγάλο μέρος της περιοχής, που είχε γίνει μια από τις αγαπημένες μου! Αφού επισκεφτήκαμε κάθε δυσπρόσιτο χωριό με νηπιαγωγείο, αποφασίσαμε να μείνουμε στην όμορφη Φουρνά! Περιβαλλόμαστε από το δεύτερο μεγαλύτερο ελατοδάσος της Ελλάδας και η περιοχή θυμίζει Άλπεις! Φυσικά, υπάρχουν αμέτρητοι χωματόδρομοι και μονοπάτια που χώνονται στα δάση. Για να πούμε την αλήθεια, υπάρχουν περισσότεροι χωματόδρομοι παρά ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι! Εκτός αυτού, η Ευρυτανία είναι μια από τις πιο ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας, αν όχι η πιο ανεξερεύνητη.

Το πανέμορφο χωριό μας, η Φουρνά, περιβάλλεται από το δεύτερο μεγαλύτερο ελατοδάσος της Ελλάδας!

Το πανέμορφο χωριό μας, η Φουρνά, περιβάλλεται από το δεύτερο μεγαλύτερο ελατοδάσος της Ελλάδας!

   Αυτό είναι το ιδανικότερο περιβάλλον για ‘μας! Τα Σαββατοκύριακα φορτώνουμε τις μοτοσυκλέτες μας κι εκδράμουμε! Υπάρχουν τόσες όμορφες διαδρομές και πεζοπορικά μονοπάτια γύρω μας… Περνάμε τη νύχτα στο αντίσκηνό μας, βαθιά μέσα στο δάσος κι όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μας, είναι σα να επισκεπτόμαστε κανένα σαλέ στις Άλπεις. Νοικιάζουμε ένα ζεστό, συμπαθητικό σπιτάκι μ’ έναν ωραίο κήπο και πανέμορφη θέα στα βουνά. Και για τους δυο μας αυτή φαίνεται να είναι η καλύτερη περίοδος που έχουμε περάσει στην Ελλάδα! Ζούμε απλοϊκά, μ’ έναν ικανοποιητικό βαθμό ανεξαρτησίας. Δεν υπάρχουν φούρνοι ή μανάβικα στο χωριό μας, οπότε πρέπει πάντα να διατηρούμε αποθέματα στο σπίτι μας. Ψήνουμε ψωμί μόνοι μας, μαθαίνουμε πώς να μαζεύουμε και να χρησιμοποιούμε χόρτα και καρπούς του δάσους, φτιάχνουμε τις δικές μας μαρμελάδες και τελικά νιώθουμε ότι ποτέ δεν είχαμε περισσότερα!

Τα Σαββατοκύριακα φορτώνουμε τις μοτοσυκλέτες μας κι εξερευνούμε την πανέμορφη περιοχή μας!

Τα Σαββατοκύριακα φορτώνουμε τις μοτοσυκλέτες μας κι εξερευνούμε την πανέμορφη περιοχή μας!

   Αυτό αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να γράψω… Κάθε μέρα, ειδικά κατά τη διάρκεια του παγωμένου χειμώνα, επικεντρώνομαι στο τρίτο μου βιβλίο, που θ’ αφορά —σε τι άλλο;— στις περιπέτειές μου στην Αφρική! Προσπαθώ να μοιραστώ το ταξίδι και να μεταφέρω την εικόνα που σχημάτισα από αυτή την τόσο πολύπλοκη και τόσο παρεξηγημένη ήπειρο. Γράφοντας ατελείωτες ώρες καθημερινά, ελπίζω να έχω ολοκληρώσει τη συγγραφή πριν ξεκινήσει η επόμενη τουριστική περίοδος. Έτσι, αν όλα παν καλά, το βιβλίο μπορεί να βρίσκεται στα χέρια σας τον επόμενο χειμώνα (2017-2018)!

Αυτή είναι η θέα που απολαμβάνω από το παράθυρό μας καθώς γράφω το τρίτο μου βιβλίο...

Αυτή είναι η θέα που απολαμβάνω από το παράθυρό μας καθώς γράφω το τρίτο μου βιβλίο…

   Τα σχέδιά μου για το καλοκαίρι είναι να εργαστώ πάλι ως skipper σε ιστιοφόρα, φυσικά! Λογικά θα με βρείτε κάπου στο Ιόνιο, ξεκινώντας από τη Λευκάδα ή την Κέρκυρα!

Σκάβοντας μονοπάτια στο χωριό μας, σε εβδομήντα εκατοστά χιόνι!

Σκάβοντας μονοπάτια στο χωριό μας, σε εβδομήντα εκατοστά χιόνι!


 

Where is mad nomad
Newsletter
Loading...Loading...


Τα βιβλία μου

Επανακυκλοφόρησε το βιβλίο σχετικά με το ταξίδι μου στην Ασία!

 

27 πανσέληνοι στην Ανατολή

27 πανσέληνοι στην Ανατολή   Facebook

Awarded by
Jupiter's Traveller